چند مقاله

سنسور اضافه بار Esit

از وظايف كلان هر دولتي در هر جاي دنيا، ايجاد آسايش و آرامش براي همه افراد كشورش است. يكي از نمودهاي اين آرامش و آسايش ساختن فرودگاه ها، خطوط ريلي و به طور كل ايجاد راه هاي ارتباطي مناسب، امن و سالم بين شهر هاي مختلف است. در مرحله ي بعد حفظ و نگهداري از اين راه هاست كه بسيار مهم و ضروري به نظر مي رسد.
يكي از عواملي كه باعث آسيب به جاده مي شود عبور و مرور ماشين هاي سنگين مي باشند. از همين رو همواره براي خودروهاي مختلف محدوديت هاي وزني خاصي اعمال مي شود و از عبور و مرور خودروهايي كه اضافه بار دارند جلوگيري مي شود.
به همين منظور شركت Esit تركيه ساز و كاري را فراهم كرده كه از عبور خودروهاي با اضافه بار جلوگيري گردد.
در اين روش سنسور هاي وزني بر روي جاده قرار مي گيرد و تا ميزان وزن را تعيين كند.


علاوه بر اين سنسور ها، دوربين ها و يك دستگاه كنترلي نيز براي ثبيت اضافه بار برخي خودروها تعبيه شده است.

در صورت تشخيص اضافه بار، به كاميون دستور داده مي شود كه از بريدگي بعدي به پاركينگ برود.

پس از منتقل شدن به پاركينگ، خودرو مجددا وزن مي شود تا ميزان دقيق اضافه بار محاسبه گردد.

پس از تعيين شدن مقدار دقيق اضافه بار، كاميون موظف است كه ميزان بار اضافه ي خود را تخليه كند و به ميزان استاندارد بار برسد.

در نهايت بعد از طي اين مراحل، خودرو مي تواند وارد جاده شده و مسير خود را طي كند...
البته در انتها بار ديگر توسط دوربين ها و سنسور هاي موجود مجدد چك مي گردد.

منبع: آلينداس

­

منبع تغذيه بدون وقفه

همان گونه كه مي دانيم براي اينكه يك وسيله مصرف كننده ي جريان الكتريكي همچون موتور، پمپ، كولر و يا لامپ بتواند كار كند و روشن شود بايد آن وسيله و منبع تغذيه اي كه وظيفه ي تامين انرژي الكتريكي آن را دارد تشكيل يك مدار و يا حلقه ي بسته بدهند.

بالا و پايين رفتن ناگهاني ولتاژ، تغيير در فركانس و اعوجاج لحظه اي از مشكلات ايجاد شده بر روي شبكه‌هاي برق مي‌باشد. تجهيزات الكترونيكي پيشرفته با توجه به كاربردهاي حساسي كه دارند نيازمند وسايلي مثل منبع تغذيه بدون وقفه بوده تا ولتاژ و فركانس ثابت را تامين كند.

سنكرون كردن UPS با ژنراتور:
در بعضي موارد براي ايجاد هماهنگي بين ژنراتور و منبع تغذيه بدون وقفه مشكلاتي به وجود مي آيد، به عنوان مثال ولتاژ خروجي ژنراتور ممكن است براي ورودي يو پي اس قابل قبول باشد اما اغلب رنج فركانس خروجي ژنراتور فراتر از مقداري است كه يو پي اس براي پذيرش آن طراحي شده است. در بدترين حالت تغييرات فركانس در ژنراتور به گونه اي خواهد بود كه منبع تغذيه بدون وقفه نمي تواند با آن سنكرون شود به اين دليل كه يا فركانس خارج از رنج مجاز است يا تغييرات بسيار سريع ايجاد مي شود به طوري كه منبع تغذيه بدون وقفه نمي تواند با اين تغييرات هماهنگ شود.

بخش هشدار دهنده نوري و صوتي يك منبع تغذيه بدون وقفه شامل:
• حالت خطا
• عملكرد تست
• تضعيف باتري
• برق ورودي نرمال
• خراب بودن باتري
• اتصال معكوس باتري
• نمايشگر ظرفيت باتري
• اضافه بار و اتصال كوتاه
• عدم اتصال مناسب با ارت
• تامين برق خروجي از باتري

­

معرفي كامل محصولات شركت ريتال آلمان

محصولات شركت ريتال به شش دسته كلي زير تقسيم مي شوند:
• انواع تابلوهاي صنعتي ريتال شامل تابلوهاي كوچك كه به عنوان جعبه ترمينال‏ و تقسيم شناخته مي شوند، تابلوهاي ايستاده براي استفاده در توزيع فشار ضعيف و كنترل، تابلوهاي كامپيوتر صنعتي، فرمان و تابلوهاي خاص مانند تابلوهاي ضد انفجار Ex و EMC ريتال.

• تابلوهاي مخصوص ريتال جهت استفاده در سيستم هاي اتوماسيون، كنترل، الكترونيكي، مخابراتي و انواع رك ها به منظور نصب بردهاي الكترونيكي

• سيستم هاي تهويه تابلوهاي برق ريتال كه شامل انواع كولرها، فن و فيلتر، هيتر و مبدل هاي گرمايي براي همه شرايط آب و هوايي مي باشد.

منبع: آلينداس

• سيستم توزيع قدرت ريتال شامل انواع باس بار (شين)، مقره، فيوز و تمامي تجهيزات قابل نصب بر روي باس بارها مطابق استاندارد IEC

• تابلوها و رك هايي كه در سيستم هاي ارتباطي، ديتا و شبكه هاي كامپيوتري استفاده شده و به منظور نصب تجهيزات شبكه مانند سرور، سوئيچ و ... به كار مي رود.

• تابلوهايي كه قابل نصب و استفاده در فضاي آزاد و مناسب براي نصب تجهيزات مخابراتي است.

مهمترين ويژگي و مشخصه تابلوهاي شركت ريتال ارائه راه حل هاي مناسب براي استفاده در تمامي كاربردهاي مختلف صنعتي با قيمتي مقرون به صرفه مي باشد. شركت ريتال در تلاش براي برآورده كردن تمامي نيازهاي مشتريان در استفاده از تابلوها و همه متعلقات آن مي باشد. ويژگي هايي مانند تنوع در ابعاد، انتخاب جنس تابلو متناسب با كاربرد و شرايط محيطي و طيف گسترده اي از متعلقات تابلو باعث شده است كه شركت ريتال به عنوان تامين كننده اصلي تمامي تجهيزات تابلويي مورد نياز سازندگان شناخته شود.

منبع: آلينداس

­

ترمينال هاي ريلي

شركت توليدي رعد در سال 1366 به منظور طراحي و ساخت قالب‏ هاي مختلف تاسيس گرديد و از سال 1371 فعاليت خود را در زمينه طراحي و ساخت ترمينال‏ هاي ريلي متمركز نمود كه در حال حاضر به عنوان بزرگ‏ترين توليد كننده ترمينال‏ هاي ريلي در خاورميانه به فعاليت خود ادامه مي‏ دهد.

شركت توليدي رعد همواره در راستاي جلب رضايت مشتريان، توليد محصولات با كيفيت مطابق با استانداردهاي بين المللي را سرلوحه اهداف سازماني خود قرار داده و دستيابي به اين هدف را از طريق شناسايي، ارزيابي و انتخاب تامين‏ كنندگان معتبر داخلي و خارجي و تامين مواد اوليه مرغوب، بهره‏ گيري از نيروي انساني مجرب، متعهد و متخصص و بكارگيري ماشين ‏آلات و تجهيزات پيشرفته محقق نموده است.

اخذ گواهينامه هاي انطباق با استاندارد IEC از شركت معتبر VED و KEMA و همچنين اخذ گواهينامه EX به منظور اثبات قابليت استفاده از محصولات در محيط هاي مستعد انفجار و اخذ گواهينامه ISO 9001:2008 با هدف تضمين كيفيت و بهبود مستمر سازمان از جمله افتخارات شركت توليدي رعد مي باشد كه موجب حصول بالاترين سهم در بازار ترمينال‏ هاي ريلي در ايران و موفقيت‏ هاي چشمگير در امر صادرات به بازارهاي جهاني شده است.

فونيكس كنتاكت سازنده تجهيزات و راهكارهايي براي اتوماسيون صنعتي، ارتباطات و اينترفيس است. فونيكس ارائه‏ دهنده بلوك‏ هاي ترمينال‏ شامل رله، مبدل‏ هاي سيگنال، كنترل سيستم‏ هاي كابل‏ كشي، سيستم ‏هاي محافطت شبكه، واسط‏ هاي انتقالي و واسط‏ هاي خاص مي‏ باشد. همچنين ترمينال‏ هاي قابل نصب بر روي بردهاي مدار چاپي، كنترلر و كانكتورهاي صنعتي از ديگر محصولات اين شركت هستند.

منبع: آلينداس

­

كابل هاي خود نگهدار

سيم يا كابل عبارت است از يك هادي يا همان رسانا كه قابليت عبور جريان برق را داشته و داراي موادي برروي آن به عنوان عايق مي باشد. ولتاژ بين سطح عايق و زمين صفر بوده و ولتاژ سطح هادي نسبت به زمين برابر با ولتاژ فازي است.
به بيان ديگر كابل به يك يا چند سيم به هم پيچيده شده گفته مي شود. به عنوان مثال يك كابل نوري چند فيبر نوري است كه در يك پوشش براي محافظت قرار گرفته اند.
به صورت كلي، بخش هاي مختلف سيم و كابل از قسمت هايي همچون هادي (از جنس مس، آلومينيم و يا مس قلع اندود)، عايق، حفاظ، زره فلزي، روكش جداكننده، پوشش مياني و روكش نهايي تشكيل شده است.

سيم و كابل هاي خود نگهدار هوايي به منظور جلوگيري از استفاده غير مجاز برق و ساماندهي و بهينه سازي شبكه توزيع فشار ضعيف مورد استفاده قرار مي گيرد. اين كابل ها براي مناطقي كه امكان استفاده از كابل هاي زير زميني فراهم نباشد راه حل بسيار خوبي بوده و همچنين باعث جلوگيري از استفاده غير مجاز برق مي شود.
سابقه بكارگيري كابل هاي خودنگهدار هوايي:
اين نوع كابل ها براي اولين بار در سال 1955 در كشور فرانسه براي جايگزيني در شبكه هاي فشار ضعيف با هادي سيمي مورد استفاده قرار گرفت و به دليل مزاياي متعدد جايگاه كاربري مناسبي يافتند. سابقه بكارگيري اين نوع سيم و كابل در ايران چندان طولاني نيست و تعداد معدودي از شركت هاي توزيع اقدام به استفاده از اين نوع سيم و كابل ها كرده اند.



عايق اين نوع كابل ها از نوع مواد ترموپلاستيك و يا الاستومريك مي باشد كه عمدتا به دو نوع پلي وينيل كلرايد PVC يا كراس لينك پلي اتيلن XLPE تقسيم مي شوند.
كابل هاي خودنگهدار با هر دو نوع عايق ذكر شده ساخته شده و مورد استفاده قرار مي گيرند ولي به مرور XLPE به دليل خصوصيات و قابليت هاي بهتر جايگاه مناسبي يافته است. XLPE در برابر عواملي كه در زير گفته شده است مقاومت بهتري دارد:
1- اشعه ماورا بنفش
2- محرك هاي شيميايي (اسيد، اوزون، نمك)
3- اصطكاك و شوك هاي مكانيكي
4- تنش هاي مكانيكي و الكتريكي در حرارت بالا و رنج دمايي 90 + و 25 - درجه سانتيگراد

كابل هاي polymer-insulated يا (PE) شامل يك هادي فلزي با مقاومت كم است كه توسط عايقي از جنس پليمر پوشيده شده است. وظيفه اين عايق جداسازي هادي از يكديگر و اطرافشان مي باشد. يك غلاف (sheath يا jacket) نيز از سيم و كابل در برابر محيط محافظت مي كند. اجزاي ديگري هم مي تواند در اين كابل ها به كار رود كه شامل لايه نيمه هادي، سيم تقويت كننده و لايه ممانعت از آب مي باشد.
اگر چه ساختارهاي متفاوتي براي سيم و كابل هاي فشارقوي در بازار موجود است اما همه آن ها شامل سه قسمت مهم مي باشند كه عبارت است از:
1. هادي
2. شيلد نيمه هادي
3. عايق

استفاده از سيم و كابل هاي خودنگهدار باعث كاهش اتفاقات و سوانح فشار ضعيف و استراق برق شده؛ علاوه بر اين تفاوت بهاي استفاده از خطوط فشار ضعيف سيمي و كابلي خود نگهدار ناچيز مي باشد.

منبع: آلينداس

­

انواع شمارنده ها

شمارنده وسيله اي است كه تعداد دفعاتي كه يك عمل انجام مي شود را مي شمارد بدين صورت كه مي تواند تعداد دفعات ON يا OFF شدن سيگنالي كه از قطعه ي ورودي (سوئيچ ها يا سنسورها) دريافت مي كند را بشمارد.
شمارنده ها شامل دو نوع شمارنده پيش تنظيم (Preset counter) و جمع كننده (Totalizer) هستند.
در شمارندهي پيش تنظيم، پيش از شروع به كار آن يك عدد بر روي شمارنده ذخيره مي شود. سپس شمارنده با رسيدن به اين مقدار يك سيگنال خروجي مي فرستد. موردي كه در بالا ذكر شده يك شمارنده پيش تنظيم مي باشد.
در مقابل نوع ديگري از شمارنده ها وجود دارد كه جمع كننده ناميده مي شود و واقع اين نوع از شمارنده تنها تعداد عمليات مورد نظر ما را مي شمرد و در صفحه ي نمايش نشان مي دهد اما سيگنال خروجي اي ارسال نمي كند. اين نوع شمارندهها عموما براي نشان دادن تعداد محصول مورد نظر براي كاربر به كار مي روند.

در ادامه با مكانيزم عملكرد شمارندههاي پيش تنظيم آشنا خواهيم شد:
1. بخشي كه مربوط به منبع تغذيه است بايد به يك منبع متصل شود تا شمارنده بتواند كار كند.
2. بخش ورودي بايد به قطعات ورودي مانند سنسور ها متصل شود.
3. بخش شمارش تعداد سيگنال هايي كه از ورودي دريافت مي كند را مي شمارد.
4. بخش نمايش عدد شمرده شده تا كنون را نمايش مي دهد.
5. بخش تنظيمات عددي كه مورد نظر ما (براي شمارش) است را تنظيم مي كند.
6. بخش مقايسه مقدار كنوني را با مقدار تنظيم شده مقايسه كرده و اگر با هم برابر باشند يك سيگنال ارسال مي كند.
7. بخش خروجي با دريافت سيگنال خروجي، به وسيله ي يك سوئيچ قطعه ي خروجي را به راه مي اندازد.

همان طور كه در مطلب قبلي اشاره شد، هر شمارندهاي به صورت عمومي هرباري كه يك پالس ولتاژي را در ورودي خود تشخيص مي دهد، يك عمليات ثبت داخلي انجام مي دهد. اين ثبت هاي داخلي بعدا به صورت دوره اي خوانده مي شوند تا مشخص شود چه تعداد اتفاق افتاده است. شمارنده معمولا براي اندازه گيري تكرار هر اتفاقي يا دور در ثانيه، دقيقه، ساعت و ... استفاده مي شود.

شمارندهها در مكان هاي مختلفي مشاهده مي شوند، گاهي اوقات جاهايي كه شما انتظارش را نداريد. در اين جا به برخي از اين مكان ها اشاره مي كنيم:
- در يك DMM (مولتي متر ديجيتال): در يك مولتي متر ديجيتال يك ولتاژ اندازه گيري مي شود و به صورت عددي نشان داده مي شود. درون يك مولتي متر ديجيتال تبديل كننده A/D (آنالوگ به ديجيتال) از يك شمارنده براي تبديل ولتاژ آنالوگ به عدد استفاده مي كند.
- يك مامور املاك و مستغلات معمولا از يك وسيله استفاده مي كند تا فواصل داخلي را به دست بياورد (فاصله بين ديوارها). وسيله اي كه او استفاده مي كند داراي يك شمارنده است كه مدت زماني را كه طول مي كشد يك سيگنال آكوستيك در طول اتاق حركت كند، به ديوار رو به رو بخورد و برگردد را اندازه گيري مي كند.
- زماني كه شما در حال رانندگي هستيد پليس براي محاسبه سرعت خودرو با استفاده از دوربين از دو تيوب لاستيكي استفاده مي كند. هنگامي كه شما از تيوب اول رد مي شويد شمارنده پليس فعال مي شود و وقتي از تيوب دوم عبور مي كنيد شمارنده متوقف مي شود. به اين صورت پليس متوجه مي شود كه شما چه سرعتي داريد و خودش را براي فرستادن عكس و قبض جريمه آماده مي كند.
- در خط توليد همه واحدهاي توليدي و كارخانجات شمارندههايي وجود دارد كه تعداد محصولات، بسته ها و كارتن ها را مي شمارد.
و....
همانطور كه اشاره شد شمارندهها در تجهيزات مختلف و در كاربردهاي بسياري به كار مي شود. اين شمارنده ها در شكل هاي مختلف و در دستگاه هاي مختلف وجود دارند.

منبع: آلينداس

­

ويژگي هاي لودسل

لودسلها تغييرات وزن بار وارد شده را براساس تغييرات ولتاژ در حد ميلي ولت حس كرده و آن را به نمايشگرهاي مخصوص لودسل انتقال داده و نمايش مي دهد. هر كدام از انواع لودسلها در كلاس هاي مختلفي تقسيم بندي مي شوند.
هر لودسل داراي مشخصاتي نظير كلاس مي باشد كه هر كلاس لودسل نيز بيانگر موارد مختلفي از جمله دقت لودسل، ظرفيت لودسل و تعداد قسمت هاي تقسيم شده بر حسب استاندارد است.
لودسلهاي مرغوب داراي استاندارد OIML جهاني هستند كه نشان دهنده كيفيت و دقت اين محصول مي باشد، بدين ترتيب اندازه گيري وزن با استفاده از لودسلهايي كه اين استاندارد را ندارند قابل اطمينان نمي باشد.

شركت Ascell يك شركت پويا و مترقي بوده كه در توليد صنايع توزين و لودسل فعاليت مي كند.
رابطه ي مناسب ميان كيفيت محصولات توليدي و قيمت هاي اين محصولات يكي از عوامل اصلي افزايش صادرات اين شركت به سراسر دنيا بوده است. لودسل هاي توليدي اين شركت مخصوص كاربردهاي صنعتي مي باشد.
لودسل هاي فولادي با IP 67 و لودسلهاي فولادي ضد آب با IP 68 يا IP 69-k از بهترين محصولات توليدي اين شركت است. لودسلهاي فولادي ضد زنگ در برابر جوش هاي ليزري از مقاوت بالايي برقرار است. اين نوع لودسلها در صنايع شيميايي، صنايع غذايي و مناطق خطرناك كاربردهاي فراواني دارند.

Flintec يك شركت توليدكننده ي لودسل و تجهيزات اندازه گيري نيرو بوده كه در سال 1969 تاسيس گرديده است.
اين شركت تمركز خود را بر روي توليد محصولات با كيفيت قرار داده و توانسته مشترياني را از طيف هاي مختلف صنعت در سراسر جهان جذب كند.

با توجه به رشد تكنولوژي در صنعت، به منظور كاهش تلفات، جلوگيري از هدر رفت مواد، افزايش سرعت و بالا بردن كيفيت محصولات توليدي براساس فرمولاسيون دقيق، سيستم هاي توزين ديجيتال جايگزين سيستم هاي توزين مكانيكي و ديگر سيستم هاي اندازه گيري حجمي و زماني شده اند.
از سيستم توزين در كارخانجات توليدي مواد شيميايي و بهداشتي، بچينگ خوراك دام و طيور، بتون، آسفالت، كود، رنگ و … استفاده مي شود.

سيستم توزين هاپر:
اين سيستم توزين در كليه كارخانجات توليدي مواد شيميايي و خوراكي كه محصولي با كيفيت بر اساس فرمول تركيب دقيق توليد مي كنند كاربردي مي باشد.
در اين نوع سيستم توزين، هاپر(مخزن) مجهز به لودسل مي شود، كنترلر وزن با توجه به كميت مواد تركيب شونده انتخاب شده و علاوه بر نمايش ميزان وزن مواد موجود در هاپر با توجه به فرمولاسيون وارد شده اقدام به تركيب اتوماتيك مواد بر اساس وزن دقيق مي نمايد.
اين سيستم توزين قابليت اتصال به مابقي خط توليد را دارد و در اين حال با توجه به نياز كارفرما بر روي مانيتورهاي لمسي بصورت گرافيكي با امكان نمايش وضعيت دريچه ها و انتقال دهنده ها، گزارشگيري و نمايش فرمولاسيون قابل پياده سازي مي باشد.

سيستم توزين مخازن:
اين سيستم جهت توزين مخازن و تانك هاي مايعات استفاده مي شود.
مخازن با توجه به نوع و ظرفيت مجهز به لودسل مي شود و ميزان مواد داخل آن بصورت لحظه به لحظه نمايش داده مي شود، همچنين در اين سيستم نيز امكان گزارش گيري و ثبت ميزان ورودي و خروجي وجود دارد.
از اين سيستم توزين در مخازن شير، گاز مايع، سوخت و… استفاده مي شود.

منبع: آلينداس

­

مختصري راجع به كنتاكتورها

در مدارهاي فرمان الكتريكي تجهيزات مختلفي استفاده مي شود كه يكي از مهمترين آن ها كنتاكتور يا كليد مغناطيسي است. استفاده از كنتاكتور در مدارهاي كنترل طراحي هاي متنوعي را به وجود مي آورد.
كنتاكتور براي هر دو حالت جريان هاي AC و DC ساخته مي شوند. تفاوت اين دو نوع كنتاكتور در اين است كه در كنتاكتورهاي AC براي جلوگيري از لرزش حاصل از فركانس برق از يك حلقه اتصال كوتاه استفاده مي شود.
ولتاژ تغذيه بوبين معمولا از 24 تا 380 ولت مي باشد. در بيشتر كشورهاي صنعتي براي حفاظت و ايمني بالاتر، ولتاژ تغذيه بوبين كنتاكتور را پايين تر از ولتاژ حفاظت شده (65 ولت) انتخاب مي كنند و يا براي تغذيه مدار فرمان، يك ترانسفورماتور جدا كننده قرار مي دهند.
با توجه به نوع مصرف كننده و شرايط كاري آن، كنتاكتورهايي با قدرت و جريان عبوري مشخص براي ولتاژهاي مختلف وجود دارند كه با استفاده از جدول مشخصات كنتاكتور مي توان مناسب ترين انتخاب را پيدا كرد.
براي متصل كردن مصرف كننده به شبكه كاري بايد از يك كنتاكتور با مشخصات مناسب استفاده كرد، به صورتي كه كنتاكت هاي آن بتوانند جريان هاي راه اندازي و دائمي آن را تحمل كنند و همچنين از صدمه حاصل از اتصال كوتاه و جريان لحظه اي زياد جلوگيري كند.
بنابراين براي اين كه بتوان پس از طراحي مدار، كنتاكتور مناسب را انتخاب كرد، بايد مقادير نامي مربوط به كنتاكتور را بشناسيم.

از آنجايي كه يك خازن در لحظه كليدزني كاملا به صورت اتصال كوتاه عمل مي كند باعث به وجود آمدن يك جريان شديد (به نام جريان هجومي) در لحظه سوئيچينگ خازن مي شود. جريان شارژ يك خازن تك، در هنگام كليدزني تقريبا تا 30 برابر جريان نامي خازن مي رسد و اين جريان هجومي از كنتاكتور عبور كرده و در حالت استفاده از كنتاكتورهاي معمولي باعث جوش خوردن آن ها مي شود.

كنتاكتورهاي خازني براي سوئيچ كردن خازن طراحي شده است. اين كنتاكتورها علاوه بر كنتاكت هاي اصلي داراي سه كنتاكت كمكي نيز بوده كه زودتر از كنتاكت اصلي بسته مي شود. هركدام از اين كنتاكت هاي كمكي با 2 مقاومت سري هستند تا پيك جريان را محدود كنند. اين كنتاكت هاي كمكي قبل از كنتاكت اصلي بسته مي شوند و به دليل داشتن مقاومت سري بزرگ با اين كنتاكت ها سبب ميرا كردن جريان هجومي مي گردد. بنابراين جريان شارژ اوليه خازن از درون مقاومت هاي سري مي گذرد و در نتيجه جريان پيك به مقدار جريان نامي كنتاكتور محدود مي شود. مدت زمان وصل اين كنتاكت ها چند ميلي ثانيه سريع تر از كنتاكت هاي اصلي مي باشد.

معايب تابلوي ستاره مثلث:
ابعاد اين تابلوها در حد 5/2 در 5/1 متر مي باشد كه داراي هزينه بالايي براي ساخت است.
در داخل تابلوي ستاره مثلث تعداد زيادي قطعات صنعتي وجود دارد كه مستلزم اتصال درست آن ها توسط يك متخصص مي باشد. اين قطعات شامل كنتاكتور، تايمر، بي‌متال، كنترل فاز و ديگر قطعات است.
معرفي كنتاكتور ستاره مثلث:
اين كنتاكتورها ابعادي در حدود 6، 15 و 20 سانتي‌متر دارند كه به صورت يكجا كار كنتاكتورها، مدارهاي فرمان و قدرت، بي‌متال، كنترل فاز، تايمر و ديگر قطعات را در فضاي محدود انجام مي‌دهد. دستگاه داراي 3 ورودي است كه سه فاز شبكه را به آن متصل مي كنند و يك فرد عادي نيز با نقشه مي تواند آن را نصب كند.

مزاياي استفاده از كنتاكتورهاي ستاره مثلث:
اين كنتاكتورها داراي سرعت قطع و وصل زياد و استهلاك كم است و از نظر حفاظتي، ايمني بهتري دارد. بوبين آن 01/0 حالت قبلي مصرف مي كند. هنگام قطع برق مدار مصرف كننده نيز قطع شده و بنابراين بعد از وصل مجدد، دستگاه در حالت ستاره است و اين خود مزيتي مهم محسوب مي‌شود. همچنين فضاي اشغال شده توسط اين كنتاكتور در حدود يك تايمر بوده و بازدهي بيشتري دارد.

منبع: آلينداس

­

ترموستات هاي هوشمند

ترموستات ها تجهيزات كنترلي مي باشند كه كاربردهاي فراواني در زمينه هاي مختلفي دارند. امروزه با پيشرفت علم و پر اهميت شدن انرژي، استفاده از ترموستات هاي هوشمند از نوين ترين ايده ها است. ترموستات هايي كه در ساختمان هاي هوشمند نيز مورد استفاده قرار مي گيرند. اين ترموستات ها بسيار حرفه اي هستند به طوري كه حتي دماي كف پاي ساكنان اتاق ها در ابتداي صبح را نيز درنظر دارند. اين ترموستات ها دماي اتاق را با توجه به دماي بدن افراد تنظيم مي كنند.
از انواع ترموستات ها مي توان به ترموستات هاي اتاقي ديجيتال اشاره نمود. اين ترموستاتها را مي توان به 3 دسته ترموستات هاي پايه اي، ترموستاتهاي زمان دار و ترموستات هاي داراي صفحه نمايش تقسيم بندي نمود. ترموستاتهاي پايه اي داراي امكاناتي از قبيل تنظيم سرعت فن كوئل به صورت دستي يا اتوماتيك در دو حالت گرمايشي و سرمايشي مي باشد. ترموستاتهاي زمان دار داراي قابليت هاي زيادي مي باشند كه مهمترين آنها امكان زمان بندي 7 روزه براي عملكرد هاي مختلف است.
به صورت كلي مي توان براي ترموستات هاي اتاقي ويژگي هايي را قائل شد. به عنوان مثال ترموستات هاي اتاقي داراي 3دور فن كند، متوسط و تند مي باشد همچنين اين ترموستاتها داراي تنظيم روال ضد يخ زدگي مي باشند.
ترموستات هاي هوشمند تجهيزاتي هستند كه براي كنترل گرماي خانه به عنوان زيرمجموعه اي ازhome automation و در بعضي موارد تنها براي تهويه هوا استفاده مي شوند.
اين دستگاه ها به كاربر اجازه مي دهند تا دماي خانه را با يك برنامه ي روزانه كنترل كنند، به طور مثال دما در شب بايد روي مقدار كمتري تنظيم شود. اگر دستگاه قابليت اتصال به اينترنت را داشته باشد كاربر مي تواند با گوشي هوشمند خود از فاصله ي دور تنظيمات آن را انجام دهد. اين قابليت به كاربران اجازه مي دهد تا بتوانند وسايل گرمايشي و سرمايشي خود را زماني كه خانه خالي است به راحتي خاموش و روشن كنند.
مطالعات نشان مي دهد كه خانواده هايي كه از ترموستات هاي برنامه پذير استفاده مي كنند مصرف انرژي بالاتري نسبت به مصرف كنندگان ترموستات هاي عادي دارند و علت آن اين است كه برنامه ي درستي را روي آن نمي ريزند.
بعضي از ترموستات هاي هوشمند به طور خودكار ياد مي گيرند كه چه زماني خانه خالي و چه زماني شلوغ است. اين باعث مي شود تا به طور خودكار خانه را از قبل سرد يا گرم كرده و آن را به دماي مطلوب و راحت براي زماني كه ساكنان مي رسند برسانند. اگر سبك زندگي ساكنين عوض شود اين ترموستات ها رفته رفته برنامه خود را تغيير مي دهند تا در ضمن صرفه جويي در انرژي، راحتي هم به ارمغان آورده شود.يكي از بهترين مثال ها براي اين نوع به ترموستات هاي شركت NEST مي توان اشاره كرد.
علاوه بر كنترل دماي كل خانه بعضي مواقع لازم است تا دماي اتاق هاي مستقلا كنترل شود. اين كار باعث صرفه جويي چشم گيري در انرژي مي شود.مثلا زماني كه كسي در حال يا پذيرايي باشد و اتاق هاي خواب خالي بوده و نيازي به كنترل دما نداشته باشند.
شركت Honeywell ادعا كرده كه با سيستم Evohome خود تا 40 درصد در انرژي صرفه جويي كرده است.
منبع: آلينداس

­

توزين ديناميك

توزين ديناميك به دو صورت Weigh feeder و Belt Scale قابل انتخاب مي باشد كه در زير توضيح مختصري را در مورد هر كدام خواهيم آورد:

Belt Weigher بلت وير:
در سيستم توزين نواري كه با نام Belt Weigher مشخص مي شود تنها يك فريم تعليق است كه بر روي نوارهاي حامل مواد نصب و راه اندازي مي گردد و هيچ گونه كنترلي در ارتباط با سرعت و حجم مواد عبوري از روي نوار را انجام نداده و تنها مجموع مواد عبوري در ساعت و يا در يك شيفت كاري و يا ... را نشان مي دهد.
مثال هايي از اين موارد عبارتند از:
1. نصب سيستم هاي مذكور بر روي نوار هاي حامل مواد خام به داخل سنگ شكن.
2. نصب بر روي نوار هاي اتصالي بين دو بخش فراوري مواد.
3. نقاله هاي خروجي به سيلوهاي ذخيره دپارتمان پاكت پر كني و يا پركن فله اي.

Weigh Feeder وي فيدر:
سيستم كنترلر هوشمند توزين نواري كه اساس كار آن كنترل ميزان عبور مواد مصرفي در حجم و مقدار خاص مي باشد كه به عنوان مثال مي توان موارد ذيل را نام برد:
1. در بخش ورودي مواد به آسياب ها، كوره ها و ...
2. استفاده از Weigh Feeder در بخش افزودني ها جهت ورود به آسياب با درصد و مقدار مشخص بر اساس Feed Rate عبوري مواد بر روي نوار نقاله.
3. كنترل هم زمان دو يا چند سيستم تغذيه نواري جهت اختلاط وزني مواد مختلف در بخش پخت، آسياب و نيز هموژن سازي طرح اختلاط مواد.

مثال هايي در رابطه با به كارگيري سيستم هاي توزين در صنايع مختلف:
توزين مواد گران قيمت مانند زعفران در بسته بندي هاي كوچك
توزين و بسته بندي بنتونيت سياه به منظور استفاده در ديواره چاه هاي نفت
توزين مواد معدني خورنده توسط نوار نقاله از معدن به ورودي سنگ شكن
توزين و انتقال مواد خام جهت شارژ يكنواخت آسياب هاي گلوله اي در صنعت كاشي و سراميك
• استفاده از سيستم هاي كنترل كشش نخ توسط لودسل، در خطوط نخ در كارخانجات ريسندگي
• ذخيره سازي و كنترل وزن مواد لبني مانند شير.
يكي از عوامل خطا در توزين استفاده از تعمير كاران بي تجربه كه تخصص كافي در نصب تجهيزات توزين را ندارند. پس تنها استفاده از لودسل مرغوب براي توزين دقيق تر كافي نيست بلكه كه نوع لودسل گذاري و كاليبراسيون باسكول و تامين و نگهداري اهميت زيادي دارد.

منبع: آلينداس

­

دسته بندي تايمر ها

يك تايمر يك نوع خاص از ساعت است كه براي اندازه گيري دوره هاي زماني مختلف به كار مي رود. از نظر عملكردي تايمرها را مي توان به دو دسته تقسيم كرد. دسته اول تايمرها، آن هايي هستند كه شمارش واحدهاي زماني آن ها از صفر شروع مي شود و به سمت عدد بزرگتر مي رود كه به اين تايمرها در اصطلاح stopwatch گفته مي شود. دسته دوم آنهايي هستند كه از يك نقطه مشخص زماني به سمت صفر شمارش مي كنند كه به اين ها بيشتر مي توان نام «تايمر» اطلاق كرد.

اگر بخواهيم از ديد صنعتي اين وسيله را تعريف كنيم تايمرها يا رلههاي زماني يكي از وسايل فرمان دهنده مدار هاي كنترل اتوماتيك هستند كه همچون رلههاي كنترلي وظيفه كنترل مدار را براي مدت زمان معيني بر عهده دارند، با اين تفاوت كه رله هاي كنترلي بر كميت هاي الكتريكي نظارت مي كنند، اما رلههاي زماني يا همان تايمرها، وظيفه زمان سنجي و ايجاد تقدم و تاخر را بر عهده دارند. يكي ديگر از تفاوت هاي رله هاي زماني با رله هاي كنترلي اين است كه رله هاي كنترلي نمودارهاي پيوسته دارند اما تايمرها
نمودارهايي گسسته دارند. شناخت اين نمودارها و تفسير آن ها و از همه
نوشته شده توسط آلينداس | ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۳۷:۰۲ | آرشيو نظرات (0) :موضوع |